DCP_1890.jpg

Contact

Adres:
K. Bakker
schilders en afwerkingsbedrijf
Van Haeringenstraat 34
7701 CS Dedemsvaart

Tel:
06-12362374Email:
schilders@koekange.com

Voor het plaatsen van allerlei soorten glas kunt u bij ons terecht.

  ENKELGLAS:
 • floatglas
 • decoratief glas
 • veiligheidsglas
 • glas in lood
 • spiegels
  ISOLATIEGLAS:
 • Insulight
 • Insulight decor
 • Insulight zonwerend
 • Insulight geluidwerend
 • Insulight veiligheidsglas
 • Insulight brandwerend
 • Insulight zonwerend met screenline
 • Insulight zelfreinigend
  OVERIGE ARTIKELEN:
 • Hardglazen klep en draairamen
 • ventilatieroosters
 • glaslatten
beglazing-001Pilkington Insulight :isolerend dubbelglas.

Isolerend dubbelglas is zo vanzelfsprekend dat het algemeen wordt toegepast in zowel nieuwbouw als in de bestaande bouw. De voordelen zijn bekend: isolerend dubbelglas houdt de warmte binnen en de kou buiten, verlaagt zodoende het energieverbruik en verhoogt het comfort. Door de toepassing van geavanceerde technieken is het mogelijk isolerend dubbelglas te produceren met nog betere eigenschappen en nog meer mogelijkheden. Pilkington Insulight staat borg voor isolerend dubbelglas van hoge kwaliteit, geproduceerd volgens de nieuwste technieken uit de modernste basismaterialen. Pilkington lnsulight™ Therm SN is het warmtereflecterend isolerend dubbelglas voor thermische isolatie. Opbouw van Pilkington Insulight™ Therm SN: het is opgebouwd uit een buitenblad van blank floatglas of een ander gewenst glastype en een binnenblad van blank floatglas met aan de spouwzijde een uiterst dunne warmtereflecterende coating van edelmetaal. Aflhankelijk van het type is de spouw tussen de glasbladen met lucht of met een speciaal gas gevuld. De spouw wordt hermetisch gesloten door gebruik te maken van een aluminium kokerprofiel als afstandhouder die is voorzien van doorgaande gebogen hoeken. Het kokerprofiel wordt gevuld met een vochtabsorberend middel en door een dubbele kitvoeg sterk en dampdicht met de glasbladen verbonden. Hierdoor ontstaat een hermetisch gesloten isolerend dubbelglas-eenheid.

Thermische isolatie

Thermisch glas biedt een comfortabele leefomgeving, door in de zomer gebouwen koel te houden in de winter warm.

Met meer bewustzijn voor het milieu, wordt er nu op meer manieren de nadruk gelegd om energie te besparen van gebouwen, zowel gewone huizen als commerciële gebouwen. De laatste jaren is er nieuwe regelgeving over de minimumeisen ten aanzien van efficiënter omgaan met energie. Het glas kan hier een belangrijke rol in spelen. Het verlies van de hitte wordt normaal gemeten door de thermische overbrenging of de Ug-waarde, die gewoonlijk in W/m²K wordt uitgedrukt. In normale termen, hoe lager de Ug-waarde, hoe groter de thermische isolatie.

Pilkington Insulight™

Het conventionele isolatieglas, Pilkington Insulight™, bestaat uit twee floatglas ruiten, die door een hermetisch gesloten en droge ruimte tussen ruiten van gescheiden elkaar zijn. De ruimte tussen ruiten wordt gesloten door een dubbel verbindingssysteem tegen de atmosfeer. Ook kunt u tegenwoordig drievoudige beglazing,
Pilkington Insulight™ Triple krijgen.

Geluidswerend

Vermindert het geluid in een gebouw tot een aanvaardbaar niveau zonder dat dit ten koste gaat van de lichtdoorlatendheid.

Met het toenemende verkeer op de weg, over het spoor en in de lucht is de vraag naar geluidwerende materialen toegenomen. Geluidwering is hierbij geen luxe meer, maar een essentiële functie van onder andere beglazingssystemen. Denk aan de arbeidswetgeving (Arbo), medische noodzaak of ons comfort; geluidsisolatie is niet meer weg te denken als het gaat om het vermijden van lichamelijke klachten die door stress en lawaai veroorzaakt kunnen worden.

Zelfreinigend

Glas met een speciale zelfreinigende coating aan de buitenkant met een unieke dubbele werking.

Dankzij de revolutionaire coating, blijft Pilkington Activ™ zelfreinigend glas schoon, het hele jaar door. De unieke dubbele actie coating maakt gebruik van de natuur om het glas vrij van vuil te houden, geeft niet alleen het praktische voordeel van minder schoonmaken, maar geeft ook helderder en beter uitziende ramen.

Kijk hier hoe het werkt

Zonwerend

Vermindert zonnewarmte en biedt een hoge mate van lichtdoorlatendheid en biedt zo een comfortabele en prettige omgeving om in te wonen en te werken.

Zonwerende beglazing kan bijdragen aan energiebesparing. In een warm klimaat of bij gebouwen met een hoge interne belasting, wordt zonwerende beglazing gebruikt om de toetreding van warmte te minimaliseren door zonne-energie te reflecteren en door hinderlijk licht buiten te houden. In een meer gematigd klimaat kan het glas toegepast worden door de juiste zonwerende eigenschappen en hoge lichtdoorlatendheid, van daglicht, te combineren.

Tijdens de winter kan beglazing met een lage emissiefactor het warmteverlies reduceren en de gratis zonnewarmte het gebouw verwarmen, zonder significant verlies van daglicht. Dit betekent dat het gebouw in de zomer erg warm wordt – tenzij zonwerende beglazing wordt toegepast. De juiste beglazing kan helpen de kosten te verminderen en de energieprestatie van een gebouw gedurende het hele jaar te verbeteren.

Pilkington houdt zich voortdurend bezig om producten te ontwikkelen en te verbeteren om aan alle architectonische wensen te voldoen. Pilkington heeft energiebesparende oplossingen voor kleine en grote glasoppervlakken in allerlei soorten gebouwen.

Veiligheid / beveiliging

Beschermt mensen en personen tegen aanvallen van buitenaf, zoals vandalisme en inbraak.

Modern veiligheidsglas moet aan hoge (kwaliteits) eisen en strikte veiligheidsregels voldoen. Dankzij innovaties in de ontwikkeling van veiligheids- en beveiligingsbeglazing zijn er nieuwe ontwerpmogelijkheden gecreëerd waarmee persoonlijk letsel kan worden voorkomen en waarmee in de meest extreme gevallen gebouwen en personen kunnen worden beschermd tegen eventuele aanslagen.

Om aan deze steeds strengere eisen te kunnen blijven voldoen, heeft Pilkington een groot assortiment aan geavanceerde producten ontwikkeld, zonder concessies te doen aan de ontwerpcriteria voor natuurlijke lichtinval en zichtbaarheid. Pilkington loopt, zoals altijd haar streven is, voorop als het gaat om de verdere ontwikkeling van de producten en de industriestandaarden, zodat Pilkington blijft bijdragen aan het voorkomen en minimaliseren van persoonlijk letsel en ernstige verwondingen door glas.